Våre historier

 

 

Sabina

 

← Tilbake til Våre Historier

 

Nei, jeg skal ikke ha flere barn.

Ring sykebilen så raskt dere merker rier eller antydninger.

September for straks 8 år siden melder Sabina sin ankomst med føttene først. pulsmaskiner og hjertemåleren peip og ulte, mor var sliten og jenta satt fast, tang og masse knoting skulle til før verdens skjønneste prinsesse ble født .

Jeg var 25 år, første gangsmor, og hadde stålsatt meg på våken netter. Men hvilket mareritt det skulle bli, ante jeg ingenting om!

Sykehuset pushet og pushet  ammingen til det punkter hvor jeg knakk sammen og gråt. kom igjen, ikke gi deg, litt blod er ingen fare, hold hode hennes fast, mat må hun ha, hørte jeg konstant.

For en grusom start.

“Ande nebb” ble nødløsning , for at amming skulle fungere. På vår første natt hjemme våknet hun rundt kl1, med et hyl! vi forstår ingenting , hun vrenger kroppen , den lille bylten  prøver å vise noe . Vi forstår ikke . Dette var starten på en grusom tid .

Jeg gruet meg , kl 17 startet angsten min , jeg viste at det ble enda en endeløs natt med hyling fra kl 22 på kvelden , til kl 10 på formiddagen. det var ikke vanlig “intens” spedbarns gråt , det var noe helt annet .

Helsestasjon sa : ” ja det tyder på kolikk ” Legen :” dette er en sprek flott jente , sterk som bare det og helt frisk”. ” hun følger kurven sin ” , ” hun er jo så blid” .

Ingen opplevde den intense smerten hun og vi satt med om nettene , jeg vugget meg selv og jenta vår i en gynge stol. jeg husker det som om det var i går. Det var ingen vanlig vugging , men intense kast bakover , fremover , og tårene trillet. vi gikk , og vi gikk… far gikk og gikk den rapen skulle opp , men den kom aldri . Hun lå som den lille bylten hun var langt over skuldrene på far , han gikk knebøy , han små hoppet , gjerne i 45 minutter. Ja der ja , det kom klaser store damer med “gulp”. En sjeldent sjeldent gang sa helsesøster :” melk heldt utover et gulv ser ekstremt mye ut ” -hun viser meg en kopp vann og tømmer det ut på bordet . Det er helt vanlig !!

Google ble min bestevenn …

historien er lang meg mange felte tårer, med et foreldrepar som nærmest hatet hverandre og en mor som stadig løy til verden: “Ja jeg elsker å være mamma”. Jeg så Alle venninnene som hygget seg på cafer , barsel treff , mens vi skygget bane … få timer løpet av døgnet var hun fornøyd , fra ca 12- 16, resten var et helvete .

Tiden gikk – kolikken skulle jo være borte! Men den ble..

Fysioterapeuten fant ingenting.

Nei vel, da er jeg en dårlig mor og du en dårlig far!

 Årene  gikk , søvnløse netter hadde vi med puste vansker og ei jente som sov som en karusell.hun spant i sin egen seng , siklet , var “hyper”. hun hadde diaré og hun hadde forstoppelse ,hun satte alt i halsen , hun hadde konstant feber og hostet en grusom hoste. Det var brekninger og hun virket aldri uthvilt. Leger sa astma, men medisinene fungerte ikke..

En alternativ terapaut , som også skulle ha spesielle evner ikke alle er født med sa ” det går feil baner , det kommer ikke ut , det går opp i brystet , så ned igjen “. Ja vell ja tenkte vi .

Når Sabina er 5 år har vi kjempet en evig kamp om hennes helse fra 2 dag hjemme fra sykehuset . Hun har vært innlagt og vi har rent ned legevakten i tid og utid . Men vi viste at dette ikke var riktig , hun må ha stille refluks , hun må ha det … etter lange kamper  får vi endelig en barnelege som ser oss , han legger sammen en kabal , lyser opp å sier: refluks . Tre måneder senere får hun diagnosen! Den sykdommen som ingen ser , den sykdommen som blir oversett . Endelig fikk jenta mi medisiner , endelig skulle hun få delta i livet , endelig skulle hun kunne dra i bursdager , være i barnehagen , ikke gå glipp av juleavslutning og påske !!

Sabina går i dag på Nexium .

Hun har stadig vondt i magen , hun tørster mer en andre , hun kjenner på “sult” følelsen . Men hun er som alle andre .

Å mor : hun lærte seg å “elske “barnet sitt etterhvert .

Sabina : ” mamma , det er altfor lenge å gå 5 år med smerter uten at noen bryr seg ”

“Mamma , jeg er glad du er min mamma, som kjempet for stakkars lille baby meg ”

“Mamma, det er kjedelig å ha vondt i magen bestandig ” ” mamma , det er urettferdig at jeg får kjeft fordi jeg maser om mat ” ” mamma , jeg har det ikke bra inni hjerte mitt på skolen , når magen er vond ”

Vi må aldri gi opp! refluks er smerter og barn skal ikke ha smerter som vi voksne kan fjerne fra dem . Vi kan ikke la små babyer pinest …. ikke en gang om di går opp i vekt !

 

Charlotte Tharaldsen

Mor